Casa del Tibet

Noticias

ELPERIODIC.COM: L’Institut de Drets Humans participa en l’Human Fest

ELPERIODIC.COM: L’Institut de Drets Humans participa en l’Human Fest

Valencia - 9/2/2018

(Ver artículo original)

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) col·labora de forma activa en la novena edició de l’Human Fest, el festival internacional de cinema i drets humans de València que organitza la Fundació per la Justícia amb la col·laboració de la Conselleria de Justícia, la Filmoteca, diverses ONGS i la pròpia Universitat, entre el 12 i el 15 de febrer. El director de l’IDH, Javier de Lucas i altres quatre membres de l’institut intervindran en les meses redones que se celebren paral·lelament a la projecció de les pel·lícules del festival.

El dilluns, 12 de febrer, se celebra en el Col·legi Major Rector Peset, a les 17.00h, una taula redona amb el títol “Mitjans de comunicació i Drets Humans. Comptarà amb la participació d’Eva Máñez (fotoperiodista); Pilar Almenar (periodista freelance); Laura Ballester (Levante-EMV); Manuel Peris (periodista membre del IDH-UV); i Javier Vilalta (director de Associació Àmbit). Estarà moderada pel professor Albert Mora (sociòleg membre del IDHUV).

El dimarts 13 a les 17:15h, tindrà lloc en el Paranimf de Centre Cultural la Nau, una taula redona sobre Justícia Universal, amb intervencions de Baltasar Garzón (jurista); José Elías Esteve (advocat i membre del IDH-UV ); José María Tomás i Tío (president de Fundació per la Justícia i del Tribunal de Justícia Restaurativa en el Salvador); Juanma Chavarrías (director de Segrestant el Tibet); Héctor Faver (director de Lesa Humanitat); Thubten Wangchen (representant per Europa del parlament tibetà en l’exili). Estarà moderada per Raquel Vañó (professora i membre del IDH-UV).

El dijous 15 a les 17.00h se celebrarà una taula redona amb el títol “Cinema, Drets Humans i Democràcia”. En ella intervindran Rupert Russell (director Freedom for the Wolf); María Carrión (FiSahara); Giovanna Ribes (directora de cinema); i Javier de Lucas (catedràtic de Filosofia del Dret i director de l’IDH-UV). Estarà moderada per Quique Sánchez (Humans Fest).

El festival internacional de cinema i drets humans és un projecte de la Fundació per la Justícia coorganitzat amb altres entitats de la ciutat de València com CEAR, Amnistia Internacional del Pais Valencià, Associació ÀMBIT, CVONGD, València amb bici, Acció Ecologista Agró, Moviment contra la intolerància, Lambda, SJM, Entreculturas, que ofereix un espai audiovisual únic per a sensibilitzar en matèria de drets humans en la ciutat de València i en altres espais a nivell internacional. El festival permet veure les últimes novetats internacionals del cinema documental, entorn dels drets humans i als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Entre els seus objectius destaca la promoció d’una reflexió crítica sobre les causes de la desigualtat mundial per a provocar canvis en les pautes de comportament i que repercutisquen en les societats dels països del Sud. ·

Data noticia: 
Viernes, 9 Febrero, 2018
Tipo: 
Notícia sobre la Casa del Tíbet