Casa del Tibet

ECO REUS 2014: Ven.Thubten-Wangchen, director Casa del Tíbet en EcoReus

ECO REUS 2014: Ven.Thubten-Wangchen, director Casa del Tíbet en EcoReus

martes, 4 de noviembre de 2014

Ven.Thubten-Wangchen, director Casa del Tíbet en EcoReus

 Tenim el plaer d'anunciar-vos que, el venerable  Thubten-Wangchen, director de la Casa del Tíbet de Barcelona vindrà a EcoReus. 

Dissabte 29 a les 12,00h.    a donar-nos una xerrada: 

"Tíbet, budisme i felicitat"

Posteriorment donarà un recital de mantres per tots aquells que es vulguin sumar a la experiència.

Thubten Wangchen (Tibet, 1954) és un monjo budista, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona, representant del Tibet a Espanya i membre del Parlament tibetà a l'exili, on hi representa Europa. Nascut a Kyirong (Tibet) hagué d'immigrar a Katmandú, travessant l'Himàlaia, quan els xinesos invadiren el Tibet l'octubre de 1950 i mataren a la seva mare. Posteriorment visqué a l'Índia, on va fer de captaire durant molts anys per sobreviure, fins que el govern indi el recollí i educà en la seva cultura d'orígen, com un exiliat.
Als setze anys ingressà per primer cop en un monestir budista, atret per l'espiritualitat de la seva religió. Entre d'altres ha viscut al monestir de Namgyal, on va conviure durant onze anys amb S.S. el Dalai LamaTenzin Gyatso.
Viatjà per primer cop a Espanya el 1981, acompanyant S.S. el Dalai Lama, organitzant diverses conferències i seminaris sobre la cultura i història tibetana. Per tal de fer conèixer el budisme tibetà i per indicació i consell de S.S. el Dalai Lama fundà la Casa del Tibet a Barcelona, inaugurada el desembre de 1994 pel mateix Tenzin Gyatso.
El 27 d'abril de 2011 fou elegit membre del Parlament tibetà a l'exili, on és un dels dos representants per Europa
 
Tenemos el placer de anunciaros que, el venerable Thubten-Wangchen, director de la Casa del Tíbet de Barcelona vendrá a EcoReus. 
Sábado 29 a las 12,00h. a darnos una charla: "Tíbet, budismo y felicidad" 
Posteriormente dará un recital de mantras para todos aquellos que se quieran sumar a la experiencia. 
Thubten Wangchen (Tibet, 1954) es un monje budista, fundador de la Casa del Tíbet en Barcelona, representante del Tíbet en España y miembro del Parlamento tibetano en el exilio, donde representa Europa. Nacido en Kyirong (Tíbet) tuvo que inmigrar a Katmandú, atravesando el Himalaya, cuando los chinos invadieron el Tíbet en octubre de 1950 y mataron a su madre. Posteriormente vivió en la India, donde hizo de mendigo durante muchos años para sobrevivir, hasta que el gobierno indio lo recogió y educó en su cultura de origen, como un exiliado. 
A los dieciséis años ingresó por primera vez en un monasterio budista, atraído por la espiritualidad de su religión. Entre otros ha vivido en el monasterio de Namgyal, donde convivió durante once años con SS el Dalai Lama, Tenzin Gyatso. 
Viajó por primera vez en España en 1981, acompañando SS el Dalai Lama, organizando varias conferencias y seminarios sobre la cultura e historia tibetana. Para hacer conocer el budismo tibetano y por indicación y consejo de SS el Dalai Lama fundó la Casa del Tíbet en Barcelona, inaugurada en diciembre de 1994 por el mismo Tenzin Gyatso. 
El 27 de abril de 2011 fue elegido miembro del Parlamento tibetano en el exilio, donde es uno de los dos representantes por Europa

 

Data noticia: 
Thursday, November 6, 2014
Type: 
Notícia sobre la Casa del Tíbet