Casa del Tibet

Medios

Medios

VÍDEOS

YOUTUBE: Cómo ser feliz en el día a día, Venerable Thubten Wangchen
OAFICONGRESS18

RTVE: Cims - Thubten Wangchen a la Serra d'Ensija

27 març 2013

En aquest capítol de CIMS, anirem amb el monjo budista Thubten Wangchen a la Serra d'Ensija, a la comarca del Berguedà.

Thubten Wangchen és un lama budista, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona i membre del Parlament tibetà a l'exili. Va néixer a Kyirong, al Tibet, i hagué de fugir a Katmandú, la capital del Nepal, travessant l'Himàlaia, quan els xinesos van envair el Tibet i mataren la seva mare. Posteriorment visqué a l'Índia, on va fer de captaire durant molts anys per sobreviure. Als setze anys es va fer monjo budista i va viure al monestir de Namgyal, on va conviure durant onze anys amb l'actual Dalai-lama, Tenzin Gyatso. Fa gairebé 30 anys que és a Barcelona.

Amb Thubten Wangchen, sempre vestit de monjo, pujarem a la Gallina Pelada, de 2.321 metres, el punt mes alt de la Serra d'Ensija, a la comarca del Berguedà. "Els monjos budistes del Tibet portem els colors roig i groc, son colors espirituals que a més en protegeixen del fred". Des del cim de la Gallina Pelada volem veure sortir el sol.

Veure el vídeo

{C}

Conmemoración para las víctimas de auto-inmolación en Nueva York, este 10 de diciembre de 2012. REUTERS/Lucas JacksonRFI - Español
FOTO
: Conmemoración para las víctimas de auto-inmolación en Nueva York, este 10 de diciembre de 2012.
REUTERS/Lucas Jackson

AUDIO: "Aumentan las inmolaciones en Tíbet"

MODULO TIBET MI 12/12/12

(04:37)

 

Por Mariana Castaño

Desde el 2009, un centenar de tibetanos se han inmolado para denunciar la política de represión de las autoridades chinas. Un fenómeno que va en aumento y se explica en parte por la creencia budista en la reencarnación y el ideal del altruismo. Pekín acusa a los monjes tibetanos y al Dalai Lama de instigar los suicidios.

Entrevistados: Ramón Prats, Doctor en Estudios Tibetanos, profesor de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, y Thubten Wangchen, monje tibetano y director de la Casa del Tíbet de Barcelona.

TV3
Telenotícies 13/11/2012
Onada d'immolacions al Tibet

Coincidint amb el 18è congrès del partit comunista xinès, dijous passat almenys nou tibetans més s'han immolat per escenificar el patiment del seu poble sota la repressió religiosa i cultural xinesa. Ho han denunciat avui les autoritats tibetanes que des de l'exili han cridat l'atenció sobre aquesta causa, que constitueix un dels punts més foscos del règim xinès i que Pequín continua silenciant.

El convidat : Lama Wangchen - 1/10/2012 - veure el vídeo
Albert Om s'endinsa en el dia a dia d'una comunitat budista al carrer Balmes de Barcelona per conèixer el representant del dalai-lama a Europa, el lama Wangchen.

 

 

 

 

 

 

RNE
La hora de Asia - ¿Qué está pasando en China?
21 sep 2012

Disputas territoriales, nacionalismo exacerbado y escándalos en vísperas del decisivo congreso del PCCh. Hablamos del relevo en el poder con la experta Mariola Moncada.

 

 

 

 

 

 

TV3
Tot un món: Monjo pel Tíbet
16/06/2012

Thubten Wangchen fa trenta anys que viu a Barcelona, però està plenament lligat a la seva terra. És monjo budista, director de la Casa del Tibet, i segueix des de la distància la lluita del seu poble per aconseguir algun dia, no ja l'anhelada independència, sinó l'autonomia, i que el Dalai-lama i tots els exiliats com ell puguin tornar a viure a l'altiplà del Tibet. Des d'aquí també participa en aquesta lluita organitzant actes de denúncia de la repressió del govern xinès, i dóna a conèixer la seva cultura, com a tibetà i com a monjo budista. El sentirem parlant en tibetà, una llengua, diu, reprimida pel govern xinès i que parlen uns sis milions de persones al Tibet i dues-centes mil més que viuen exiliades.

RTVE: Repressió dels monjos tibetans
07/06/2012

Xina ha prohibit als turistes estrangers entrar al Tibet, en vigílies d'un festival budista al qual solen assistir nombrosos visitants. La mesura podria respondre a la immolació de diversos activistes tibetans en les últimes setmanes. Hem parlat amb una religiosa del Tibet que ha patit la repressió.

Veure vídeo >

AUDIO: CAT RÀDIO 07/11/2011
"El Cafè de la República" entrevista Thubten Wangchen, president de la Casa del Tibet de Barcelona.

TV3
Compte enrere: Religió
01/05/2011

Recull de la setmana on pots veure tots els capítols dedicats al món de la religió, amb els protagonistes següents: el mossèn Jordi Orobitg, de la parròquia Sant Jaume de Mollerussa; el rabí David Liberson, de sinagoga Jabad Lubabitch de Barcelona; Hardev Singh, Gurudwara de Badalona, comunitat sikh; Arash Arjomandi, Comunitat Bahá'i de Barcelona; Thubten Wangchen, Casa del Tibet de Barcelona.

TV3 - Compte enrere
25/04/2011
Religió: Thubten Wangchen, Casa del Tibet Bcn

Capítol 56 de la sèrie documental "Compte enrere" dedicat a la religió, en aquesta ocasió amb Thubten Wangchen, de la Casa del Tibet Bcn.

AUDIO - Sombras en la Noche: Entrevista al Lama Thubten Wangchen

30/01/2011

TV3
Millenium
L'hora del Tibet
03/05/2008

Tractem el tema del Tibet, que ha pres força mediàticament arran dels propers Jocs Olímpics a Pequín. A la taula de debat hi participen: Thubten Wangchen, Dolors Folch, Vicenç San Clemente, Josep Lluís Alay i Lluís Foix.

URBETV: Entrevista  9/10/2007

Lama Thubten Wangchen

TV3
La nit al dia - Wangchen: "La nostra esperança és el Tibet independent"

20/06/2007

Mònica Terribas entrevista Thubten Wangchen, monjo budista i director de la Casa Tibet a Barcelona.

RTVE: Represión de los monjes tibetanos

China ha prohibido a los turistas extranjeros entrar en Tíbet, en vísperas de un festival budista al que suelen asistir numerosos visitantes. La medida podría responder a la inmolación de varios activistas tibetanos en las últimas semanas. Hemos hablado con una religiosa del Tibet que ha sufrido la represión.

Ver vídeo >