Casa del Tibet

LA MARINA PLAZA: Pedreguer y Dénia, capitals mundials del budisme per uns dies amb la presència de Sakya Trizin

LA MARINA PLAZA: Pedreguer y Dénia, capitals mundials del budisme per uns dies amb la presència de Sakya Trizin

  • La comunitat religiosa prepara les seues celebracions més importants de l’any en diverses ciutats espanyoles amb la presència de Sakya Trizin, la seua segona autoritat després del Dalai Lama
  • Els actes estan organitzats pel Monestir de Pedreguer, que celebra el desè aniversari
sakya-trizin_560x280

Sakya Trizin. Fotografia: Religión Digital.

La comunitat budista prepara els actes més rellevants del dharma budista o ensenyaments del Buda este any en dues ciutats de la Marina Alta, Dénia i Pedreguer, a més de a Madrid i Barcelona. El programa se celebrarà del 21 de maig al 19 de juny.

Els actes comptaran amb la presència de Sakya Trizin, segona autoritat en el protocol budista tibetà després del Dalai Lama, qui arribarà a Madrid el proper dia 20 de maig procedent d’Amèrica del Nord, on ha impartit cursos i iniciacions a Seattle, Minnesota i Nova York.

Sakya Trizin és el sostenidor de la Tradició Sakya, una de les quatre escoles principals del budisme tibetà, considerat per tota la comunitat budista tibetana com la persona més erudita, un gran mestre de mestres, molt respectat, tant per la seua activitat com a guia per a la comunitat tibetana com per la seua tasca de transmetre els ensenyaments budistes a nivell mundial.

El responsable de l’organització dels actes a Espanya és el Lama Rinchen Gyaltsen, abat del Monestir Budista de Pedreguer (Alacant), director del Centre Internacional d’Estudis Budistes de la Fundació Sakya  en el mateix monestir i de l’Institut Paramita, plataforma per a la difusió en línia del budisme tibetà.

De fet, Sakya Trizin viatjarà a Pedreguer on atorgarà una iniciació a la meditació del Buda Shakyamuni en els actes preparats pel monestir budista per a celebrar el seu desè aniversari i als quals està previst que acudisquen entre 450 i 500 persones.

Després impartirà en este mateix monestir i fins al 14 de juny el cicle complet de Vajrayoguini, una pràctica cardinal de la Tradició Sakya, així com de les altres tradicions budistes. També atorgarà el dia 25 de maig la pràctica de llarga vida Dzogchen al centre Sakya Drogon Ling de Dénia.

Anteriorment, Sakya Trizin pronunciarà a Madrid els dies 21 i 22 de maig un cicle de conferències i iniciacions amb el títol “Madrid es banya de compassió i saviesa”, les dues bases principals del camí budista. Els actes se celebraran a l’Institut Ramiro de Maeztu i està prevista l’assistència d’unes 500 persones.

Finalment, oferirà l’ensenyament clàssic de l’escola Sakya “Separar- se de les quatre inclinacions” en el centre Sakya Gephel Ling de Barcelona entre el 17 i el 19 de juny.

Una gira mundial

Esta és la segona visita de Sakya Trizin a Espanya. L’anterior va ser l’any 2014 i va constituir un esdeveniment de gran importància per a la comunitat budista espanyola, composta per uns 65.000 practicants, però que arriba a 300.000 persones si comptem també als seus simpatitzants.

La tasca d’este alt representant del budisme tibetà continuarà després amb una gira per Europa que durarà tot l’estiu, en la qual té previst visitar comunitats budistes a Portugal, Bèlgica, França, Alemanya i Finlàndia.

 

 

 

 

 

Data noticia: 
Tuesday, May 17, 2016
Type: 
Altres notícies